O nauczaniu prawa rzymskiego. Uwagi na marginesie podręcznika Wojciecha Dajczaka, Tomasza Giaro, Franciszka Longchamps de Bérier pt. Prawo rzymskie. U podstaw prawa prywatnego, 2009 - Rozwadowski, Władysław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
O nauczaniu prawa rzymskiego. Uwagi na marginesie podręcznika Wojciecha Dajaczka, Tomasza Giaro, Franciszka Longchamps de Bérier pt. Prawo rzymskie. U podstaw prawa prywatnego, Warszawa 2009, ss. 584.