Kontrowersyjna biografia Hieronima Stroynowskiego. Uwagi na marginesie książki Artura J. Kukuły: Hieronim hrabia Stroynowski. Prawnik – ekonomista – fizjokrata, 2009 - Szafrański, Wojciech (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
Kontrowersyjna biografia Hieronima Stroynowskiego. Uwagi na marginesie książki Artura Jana Kukuły Hieronim hrabia Stroynowski. Prawnik – ekonomista – fizjokrata, Lublin 2009, ss. 240.