Cenne studium o historii ustroju społeczno-politycznego Rosji w XIX i na początku XX wieku. Uwagi w związku z książką Andrieja Siergiejewicza Minakowa Gubernatorskij korpus i cientralnaja włast’: probliema wzaimootnoszenija... - Wiech, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
Cenne studium o historii ustroju społeczno-politycznego Rosji w XIX i na początku XX wieku. Uwagi w związku z książką Andrieja Siergiejewicza Minakowa Gubernatorskij korpus i cientralnaja włast': probliema wzaimootnoszenija (po matieriałam gubernij Czernoziemnogo centra wtoroj połowiny XIX-naczała XX ww.), Izdatielskij Dom „Orlik", Orzeł 2011, ss. 488.