Piotr Kimla, Historycy-politycy jako źródło realizmu politycznego. Tukidydes – Polibiusz – Machiavelli, 2009 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
Recenzja: Piotr Kimla, Historycy-politycy jako źródło realizmu politycznego. Tukidydes – Polibiusz – Machiavelli, Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków 2009, ss. 172.