Janusz Tazbir, Pokuszenie historyczne. Ze świata szabel i koniuszy, 2011 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
Recenzja: Janusz Tazbir, Pokuszenie historyczne. Ze świata szabel i kontuszy, Oficyna Wydawnicza „Stopka”, Łomża 2011, ss. 294.