Franciszek Dąbrowski, Studia nad administracją kasztelańską Polski XIII wieku, 2007 - Danielewski, Marian (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
Recenzja: Franciszek Dąbrowski, Studia nad administracją kasztelańską Polski XIII wieku, Warszawa 2007, Wydawnictwo Neriton, ss. 248.