Piotr Podemski, Giovinezza. Młodzież i mit młodości w faszystowskich Włoszech, 2010 - Zmierczak, Maria (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
Recenzja: Piotr Podemski, Giovinezza. Młodzież i mit młodości w faszystowskich Włoszech, Wydawnictwo DiG, Warszawa 2010, ss. 382 oraz 13 stron fotografii.