Grzegorz Kucharczyk, Mała historia polskiej myśli politycznej, 2007; idem, Polska myśl polityczna po roku 1939, 2009; idem, Chrześcijańsko-narodowi. Szkice z historii idei, 2009 - Tyrchan, Mikołaj (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2011)
Recenzja: Grzegorz Kucharczyk, Mała historia polskiej myśli politycznej, Klub Książki Katolickiej, Dębogóra 2007, ss. 476; idem, Polska myśl polityczna po roku 1939, Wydawnictwo Dębogóra, Dębogóra 2009, ss. 304; idem, Chrześcijańsko-narodowi. Szkice z historii idei, Wydawnictwo Dębogóra, Dębogóra 2009, ss. 240.