Czy podręcznik powinien być słuszny czy raczej dobry? W związku z pracą Mariana Kallasa, Historia ustroju Polski, 2005 - Matuszewski, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2007)
Czy podręcznik powinien być słuszny czy raczej dobry? W związku z pracą Mariana Kallasa, Historia ustroju Polski, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2005.