Kazimierz Orzechowski, Historia ustroju Śląska 1202-1740, 2006 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2007)
Recenzja: Kazimierz Orzechowski, Historia ustroju Śląska 1202-1740, Wrocław 2006 (=Acta Universitatis Wratislaviensis No 2806), ss. 352.