Kronika - CPH 59(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2007)
Wyróżnienie polskich historyków prawa (Henryk Olszewski) … 373 Jubileusz Profesora Gerarda Labudy (Henryk Olszewski) … 373 Cuius regio, eius religio? Zjazd historyków państwa i prawa w Lublinie (Marzena Lipska, Leszek Ćwikła) … 374 XXXVI Zjazd niemieckich historyków prawa w Halle/Saale (Andrzej Gulczyński) … 376 60. sesja Société Internationale Fernand de Visscher pour l’histoire des droits de l’Antiquité (Lena Fijałkowska) … 378 Uchwała X Kolokwium prawników-romanistów z Europy Środkowo-Wschodniej i Azji w Duszanbe (tłum. Wojciech Dajczak) … 380 Osiemdziesiąt pięć lat kwartalnika „Ruch Prawniczy, Ekonomiczny i Socjologiczny” (Henryk Olszewski) … 381 Obrony prac doktorskich (materiał zebrał: Marek Sobczyk) … 382 Komunikat … 383 Sprostowanie … 383