O metodach i kierunkach najnowszych badań nad Komisją Specjalną. Uwagi w związku z książką Ludwika Stanisława Szuby Komisja Specjalna do Walki z Nadużyciami i Szkodnictwem Gospodarczym i jej delegatura bydgoska (1945-1954), 2009 - Fiedorczyk, Piotr (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2010)
O metodach i kierunkach najnowszych badań nad Komisją Specjalną. Uwagi w związku z książką Ludwika Stanisława Szuby Komisja Specjalna do Walki Z Nadużyciami i Szkodnictwem Gospodarczym i jej delegatura bydgoska (1945-1954), wyd. A. Marszałek, Toruń 2009, 413 ss.