Fontes et historia. Prace dedykowane Antoniemu Gąsiorowskiemu. Red. Tomasz Jurek, Izabela Skierska, 2007 - Gidaszewski, Tomasz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2005)
Recenzja: Fontes et historia. Prace dedykowane Antoniemu Gąsiorowskiemu [red. Tomasz Jurek, Izabela Skierska], Instytut Historii Polskiej Akademii Nauk, Poznań 2007, ss. 284.