Kronika - CPH 60(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2005)
Profesor Zbigniew Radwański doktorem honoris causa Uniwersytetu Szczecińskiego (Henryk Olszewski) … 335 Jubileusz Profesora Zygfryda Rymaszewskiego (Adam Kulesza) … 336 „Prawo rzymskie a kultura prawna Europy" (Dorota Stolarek) … 337 Zjazd Katedr Historii Doktryn Politycznych i Prawnych w Krakowie-Przegorzałach (Anna Citkowska-Kimla) … 338 Collegio di Diritto Romano: „La repressione criminale nella Roma repubblicana fra norma e persuasione" (Elżbieta Loska, Maciej Jońca) … 340 III Opolskie Colloquium Prawno-Historyczne w Brzegu (Andrzej Szymański) … 342 I sympozjum dziejów biurokracji (Marek Konstankiewicz) … 344 „Osoba i rodzina w prawie rzymskim i w tradycji prawa europejskiego". Międzynarodowa konferencja na Wydziale Prawa Wyższej Szkoły Handlu i Prawa im. Ryszarda Łazarskiego w Warszawie (Sławomir Kursa) … 345 Letni kurs historii prawa w Instytucie Historii Prawa im. Maxa Plancka we Frankfurcie nad Menem (Anna Tarnowska) … 346 Ogólnopolska Olimpiada Historyczno-Prawna im. Michała Sczanieckiego (Anna Stawarska-Rippel) … 347 Obrony prac doktorskich (materiały zebrali: Jarosław Kuisz, Przemysław Krzywoszyński, Anna Stawarska-Rippel, Mikołaj Tarkowski) … 348