Profesor Michał Pietrzak - Izdebski, Hubert (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2010)
Laudacja na jubileuszu osiemdziesięciolecia profesora Michała Pietrzaka w Sali Senatu Uniwersytetu Warszawskiego w dniu 15 października 2009 r. Notkę o samej uroczystości zob. niżej w Kronice, s. 510.