O Trybunale Koronnym w epoce Wazów. Uwagi na marginesie pracy Waldemara Bednaruka Trybunał Koronny. Szlachecki sąd najwyższy w latach 1578-1794, 2008 - Gawron, Przemysław; Moniuszko, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2010)
O Trybunale Koronnym w epoce Wazów. Uwagi na marginesie pracy Waldemara Bednaruka Trybunał Koronny. Szlachecki sąd najwyższy w latach 1578-1794, Lublin 2008, ss. 330