Adam Bosiacki, Od naturalizmu do etatyzmu. Doktryny samorządu terytorialnego Drugiej Rzeczypospolitej 1918-1939, 2006 - Ochmański, Jerzy W. (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2010)
Recenzja: Adam Bosiacki, Od naturalizmu do etatyzmu. Doktryny samorządu terytorialnego Drugiej Rzeczypospolitej 1918-1939, Liber, Warszawa 2006, ss. 264