Exilium voluntarium, czyli luksus dla wybranych. W związku z pracą G.P. Kelly’ego, A History of Exile in the Roman Republic, 2006 - Jońca, Maciej (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2008)
Exilium voluntarium, czyli luksus dla wybranych W związku z pracą G.P. Kelly'ego, A History of Exile in the Roman Republic, Cambridge 2006, 260 ss.