Kara w ujęciu historycznym. O książce J. Warylewskiego, Kara. Podstawy filozoficzne i historyczne, 2007 - Adamczyk, Tomasz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2008)
Kara w ujęciu historycznym O książce Jerzego Warylewskiego, Kara. Podstawy filozoficzne i historyczne. Wydawnictwo Uniwersytetu Gdańskiego, Gdańsk 2007, ss. 314