Kronika - CPH 60(2) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2008)
Profesor Jan Baszkiewicz doktorem honoris causa Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej (Edward Olszewski) … 461 Profesor Jan Baszkiewicz doktorem honoris causa Uniwersytetu Jagiellońskiego (Henryk Olszewski) … 461 Konferencja naukowa: „Trybunał Koronny w kulturze prawnej Rzeczypospolitej szlacheckiej" (Waldemar Bednaruk) … 462 Międzynarodowa konferencja naukowa: „U źródeł totalitaryzmów XX wieku. W 90. Rocznicę rewolucji bolszewickiej" (Małgorzata Kiwior-Filo) … 463 rocznica utworzenia Trybunału Koronnego (Wacław Uruszczak) … 465 Międzynarodowa konferencja: „Życie po śmierci. Prawne problemy dualizmu: osoba ludzka - podmiot prawa" (Andrzej Gulczyński) … 466 Międzynarodowa konferencja: „Parlamentaryzm w małych państwach. Parlamentaryzm a monarchia" (Henryk Olszewski) … 467 Sesja Société Internationale Fernand de Visscher pour l'Histoire des Droits de l'Antiquité (Lena Fijałkowska) … 468 Międzynarodowa konferencja poświęcona dziejom dynastii Habsburgów w ostatnich latach funkcjonowania monarchii austro-węgierskiej (Marian Małecki) … 470 Międzynarodowa konferencja poświęcona dziej om żandarmerii (Marian Małecki) … 470 VII Ogólnopolska Konferencja Katedr i Zakładów Historii Doktryn Politycznych i Prawnych (Przemysław Krzywoszyński) … 471 Konferencja naukowa „Culpa et poena” w Uniwersytecie Jagiellońskim (Maciej Mikuła) … 471 Profesor Stanisław Płaza w pamięci środowiska (Maciej Mikuła) … 472 Nowa inicjatywa wydawnicza na Wydziale Prawa, Administracji i Ekonomii Uniwersytetu Wrocławskiego (Mirosław Sadowski) … 472 V Zjazd Katedr Prawa Wyznaniowego: „Bilateralizm w stosunkach państwo - Kościół" (Maksymilian Stanulewicz) … 474 Kolokwium habilitacyjne dra Macieja Marszała (Łukasz Machaj) … 475 Kolokwium habilitacyjne dra Andrzeja Gacy (Anna Maria Falkowska) … 476 Kolokwium habilitacyjne dra Jerzego W. Ochmańskiego (Michał Urbańczyk) … 476 Kolokwium habilitacyjne dra Andrzeja Wrzyszcza (Arkadiusz Bereza) … 477 Obrona pracy doktorskiej mgr Anny Fermus (Iwona Szpringer) … 477