Z. Wojtkowiak, Litwa Zawilejska w XV i w pierwszej połowie XVI w. - Zakrzewski, Andrzej (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1982)
Recenzja: Zbysław Wojtkowiak, Litwa Zawilejska w XV i w pierwszej połowie XVI w., Uniwersytet im. A. Mickiewicza w Poznaniu. Seria: Historia nr 85. Poznań 1980.