M. Kamińska, Sądownictwo miasta Torunia do połowy XVII w. na tle ustroju sądów niektórych miast Niemiec i Polski - Łysiak, Ludwik (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1982)
Recenzja: Krystyna Kamińska, Sądownictwo miasta Torunia do polowy XVII w. na tle ustroju sądów niektórych miast Niemiec i Polski. Towarzystwo Naukowe w Toruniu, Studia Iuridica, tom XVI, z. 2, Warszawa-Poznań-Toruń 1980, ss. 188.