I. A. Bułygin, Monastyrskije kriestjanije Rossii w pierwoj czetwierti XVIII w. - Sobczak, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1982)
Recenzja: Ilja Andriejewicz Bułygin, Monastyrskije kriestjanije Rossii w pierwoj czetwerti XVIII w. Akademija Nauk SSSR, Intitut Istorii SSSR, Izdatielstwo „Nauka", Moskwa 1981, ss. 327.