Pierwsza próba syntezy historii administracji - Orzechowski, Kazimierz; Łysiak, Ludwik (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1982)
Dwugłos w związku z pracą Huberta Izdebskiego, Historia administracji, Warszawa 1980, ss. 144