J. Sondel, Studia nad prawem rzymskim w Ius Culmense - Zdrójkowski, Zbigniew (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1986)
Recenzja: Janusz Sondel, Studia nad prawem rzymskim w Jus Culmense (w 750-lecie wydania przywileju chełmińskiego), Zeszyty Naukowe Uniwersytetu Jagiellońskiego, nr 717, Prace Prawnicze, 1934, z. 109.