Z. Rymaszewski, Łacińskie teksty Landrechtu Zwierciadła Saskiego w Polsce - Maisel, Witold (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1986)
Recenzja: Zygfryd Rymaszewski, Łacińskie teksty Landrechtu Zwierciadła Saskiego w Polsce. Jaskier — tekst główny i noty marginesowe (Acta Universitatis Lodziensis, Folia Iuridica, 18), Łódź 1985, ss. 226+Tabele (ss. 51).