Z. Trawicka, Sejmik województwa sandomierskiego w latach 1572 - 1696 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1986)
Recenzja: Zofia Trawicka, Sejmik województwa sandomierskiego w latach 1572-1696, WSP, Kielce 1985, ss. 346.