Kronika - CPH 36(1) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1984)
Profesor Juliusz Bardach członkiem Polskiej Akademii Nauk ... 269 Ogólnopolska konferencja historyków prawa w Krynicy (Irena Dwornicka, Magdalena Krasoń) ... 269 Sesja naukowa dla uczczenia 400-lecia urodzin Hugona Grocjusza (Maria Zmierczak) ... 273 Międzynarodowa konferencja historyków prawa w Veszprém (Irena Malinowska-Kwiatkowska) ... 275 Obrony prac doktorskich (Bogdan Cybulski, Irena Dwornicka) ... 276 Finał XIII Olimpiady Historyczno-Prawnej im. Michała Sczanieckiego — Karpacz 1983 (Piotr Jurek) ... 277