L. Łysiak (oprac. i wyd.), Statuty Kazimierza Wielkiego, cz. 2, Statuty Wielkopolskie - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1984)
Recenzja: Ludwik Łysiak (opracował i wydał), Statuty Kazimierza Wielkiego, cz. 2: Statuty Wielkopolskie, PTPN, Studia nad historią prawa polskiego, t. XXII, Warszawa—Poznań 1982, ss. XVI + 131.