Radziecka utopia a prawo cywilne. W związku z pracą Adama Bosiackiego, Utopia - władza - prawo - Lityński, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2000)
Radziecka utopia a prawo cywilne. W związku z książką Adama Bosiackiego, Utopia-władza-prawo. Doktryna i koncepcje prawne „bolszewickiej” Rosji 1917-1921. Wydział Prawa i Administracji UW. Wydawca: Liber. Warszawa 1999