Jerzy Malec, Szkice z dziejów federalizmu i myśli federalistycznej w czasach nowożytnych, 1999 - Lityński, Adam (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2025)
Recenzja: Jerzy Malec, Szkice z dziejów federalizmu i myśli federalistycznej w czasach nowożytnych. Wyd. UJ. Kraków 1999