K. E. Liwancew, Istorija burżuaznogo gosudarstwa i prawa - Krobowicz, Artur (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1988)
K. E. Liwancew, Istorija burżuaznogo gosudarstwa i prawa, uczebnoje posobije, Izdatielstwo Leningradskogo Uniwersitieta, Leningrad 1986, ss. 287.