Stanisław Kutrzeba 1876-1946,1998 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 2000)
Recenzja: Stanisław Kutrzeba 1876-1946. Polska Akademia Umiejętności. „W służbie nauki” nr 2, nakładem PAU, Kraków 1998