Śmierć nie zawsze w majestacie prawa. Z dziejów kary śmierci w krajach niemieckich - Salmonowicz, Stanisław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1997)
Śmierć nie zawsze w majestacie prawa. Z dziejów kary śmierci w krajach niemieckich