Zbigniew Naworski, Sejmik generalny Prus Królewskich 1569-1772. Organizacja i funkcjonowanie na tle systemu zgromadzeń stanowych prowincji, 1992 - Maciejewski, Tadeusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1997)
Recenzja: Jerzy Urwanowicz, Wojskowe „sejmiki”. Kola w wojsku Rzeczypospolitej XVI-XVI11 wieku. Dissertationes Universitatis Varsowiensis 446, Białystok 1996