Anna Filipczak-Kocur, Skarb litewski za pierwszych dwu Wazów (1587-1648), 1994 - Zakrzewski, Andrzej B. (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1997)
Recenzja: Anna Filipczak-Kocur, Skarb litewski za pierwszych dwu Wazów (1587-1648), Wydawnictwo Uniwersytetu Wrocławskiego, Wrocław 1994