Marcin Kamler, Świat przestępczy w Polsce XVI i XVII stulecia, 1991 - Lesiński, Bogdan (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1993)
Recenzja: Marcin Kamler, Świat przestępczy w Polsce XVI i XVII stulecia, Warszawa 1991, ss. 197.