Kronika - CPH 45(1-2) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1993)
Konferencja: Społeczeństwo obywatelskie i jego reprezentacja w ujęciu porównawczym 1493-1993 (Wanda Sudnik) ... 471 Sesja naukowa w Krakowie: Senat w Polsce. Dzieje i teraźniejszość (Jacek Matuszewski) ... 479 Sesja w Katowicach z okazji 500-lecia sejmu polskiego (Marian Mikołajczyk - Wojciech Organiściak) ... 481 Kongres Société du Droit, 28-31 V 1992 (Irena Malinowska-Kwiatkowska) ... 482 XXIX Zjazd Niemieckich Historyków Prawa (Danuta Janicka) ... 482 Kongres Société Jean Bodin w Kopenhadze, 16-20 V 1993 (Irena Malinowska -Kwiatkowska) ... 483 Obrona pracy doktorskiej mgra Andrzeja Gulczyńskiego (Maciej Wiewiorowski) ... 484