Jan Jurkiewicz, Powinności włościan w dobrach prywatnych w Wielkim Księstwie Litewskim w XVI - XVII wieku, 1991 - Sobczak, Jacek (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1992)
Recenzja: Jan Jurkiewicz, Powinności włościan w dobrach prywatnych w Wielkim Księstwie Litewskim w XVI-XVII wieku, Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu, Seria Historia nr 152, Poznań 1991