Gerard Delille, Famiglia e proprietà nel Regno di Napoli, XV - XIX secolo, 1988 - Malinowska-Kwiatkowska, Irena (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1992)
Recenzja: Gerard Delille, Famiglia e proprietà nel Regno di Napoli, XV- XIX secolo, Torino 1988, tłum. z francuskiego M. A. Viscaglia (tytuł oryginalny: Familie et propriété dans le Royaume de Naples, XVe - XIXe siècle, Rome - Paris 1985), stron 390, indeksy