Kronika - CPH 44(1-2) (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1992)
Ogólnopolski Zjazd Katedr Historyczno-Prawnych w Łodzi (Tadeusz Szulc) ... 225 41 Sesja Commission Internationale pour l’histoire des Assemblées d’Etats et du Parlamentarisme w Warszawie (Wanda Sudnik) ...227 42 Sesja Commission Internationale pour l’histoire des Assemblées d’Etats et du Parlamentarisme w Lizbonie (Janusz Justyński) ... 229 Roman Schnur doktorem honoris causa Uniwersytetu Warszawskiego (Henryk Olszewski) ... 229 Profesor Juliusz Bardach wyróżniony Medalem im. Oswalda Balzera (Henryk Olszewski) ... 230 Sympozjum: Stan badań nad dziejami polskiego parlamentaryzmu do 1914 r. w Warszawie (Wanda Sudnik) … 230 Sympozjum Gruppo Interuniversitario per la Storia dell ’Europa Mediterranea w Messynie (Irena Malinowska-Kwiatkowska) … 233 Kolokwium habilitacyjne dra Piotra Jurka (Jerzy W. Ochmański) … 234 Obrona pracy doktorskiej (Krzysztof Amielańczyk) …. 235 IV Kurs Międzynarodowej Szkoły „Jus Commune” na temat: Doctrines of Civil and Canon Law in the Middle Ages (Marcin Kwiecień) … 235