Andrzej Sokala, Lenocinium w prawie rzymskim, 1992 - Urbanik, Jakub (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1994)
Recenzja: Andrzej Sokala, Lenocinium w prawie rzymskim, Wydawnictwo Uniwersytetu Mikołaja Kopernika, Toruń 1992.