Z dziejów państwa i prawa polskiego, I, red. J.S. Matuszewski, 1993 - Uruszczak, Wacław (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1994)
Recenzja: Z dziejów pństwa i prawa polskiego, I, red. J.S. Matuszewski, Acta Universitatis Lodziensis. Folia luridica 56, Łódź 1993.