O roli strachu w historii (Komentarz do książki Jean’a Delumeau Strach w kulturze Zachodu (XIV - XVIII w.), 1986 - Jaskólski, Michał (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1989)
O roli strachu w historii. Komentarz do książki Jean’a Delumeau: Strach w kulturze Zachodu (XIV - XVIII w.), 1986