J. Poraziński, Sejm lubelski w 1703 r. i jego miejsce w konfliktach wewnętrznych na początku XVIII wieku, 1988 - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1989)
Recenzja: Jarosław Poraziński, Sejm lubelski w 1703 r. i jego miejsce w konfliktach wewnętrznych na początku XVIII wieku. Roczniki Towarzystwa Naukowego w Toruniu, R. 83, z. 1. Warszawa — Poznań — Toruń 1988