A. Czaja, Między tronem, buławą a dworem petersburskim. Z dziejów Rady Nieustającej 1786-1789, 1988 - Borkowska-Bagieńska, Ewa (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1989)
Recenzja: Aleksander Czaja, Między tronem, buławą a dworem petersburskim. Z dziejów Rady Nieustającej 1786- 1789, PWN, Warszaw