S.A. Madijewskij, Politiczeskaja sistiema Rumynii. Posledniaja triet’ XIX-naczało XX w.: Monarchija — parłamient — prawitielstwo, 1980,1984 - Bardach, Juliusz (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1989)
Recenzja: S. A. Madijewskij, Politiczeskaja sistiema Rumynii. Posledniaja triet XIX - naczało XX w.: Monarchija — parłamient — prawitielstwo, Nauka, Moskwa 1980, ss. 331; tenże, Sostojanije praw i swobod, Nauka, Moskwa 1984,