Dawne prawo i myśl prawnicza. Prace historyczno-prawne poświęcone pamięci Wojciecha Marii Bartla, (red.) Jerzy Malec, Wacław Uruszczak, Uniwersytet Jagielloński. Wydział Prawa i Administracji, Kraków 1995, ss. 284. - Janicka, Danuta (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1995)
Recenzja: Dawne prawo i myśl prawnicza. Prace historyczno-prawne poświęcone pamięci Wojciecha Marii Bartla, (red.) Jerzy Malec, Wacław Uruszczak, Uniwersytet Jagielloński. Wydział Prawa i Administracji, Kraków 1995, ss. 284.