Nowe wydawnictwo źródłowe do dziejów Wielkopolski. Uwagi w związku z tomem VI Kodeksu dyplomatycznego Wielkopolski - Matuszewski, Józef (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1985)
Nowe wydawnictwo źródłowe do dziejów Wielkopolski. Uwagi w związku z tomem VI Kodeksu dyplomatycznego Wielkopolski * * Kodeks dyplomatyczny Wielkopolski, t. VI, zawiera dokumenty nr 1 – 400 z lat 1174 - 1400. Poznańskie Towarzystwo Przyjaciół Nauk, Wydawnictwa źródłowe Komisji Historycznej, t. 18. Wydali i opracowali Antoni Gąsiorowski i Henryk Kowalewicz, komentarzem opatrzył Antoni Gąsiorowski, Warszawa-Poznań 1982, s. LIV, 454 + 1 nlb.