Konstytucje Polski. Studia monograficzne z dziejów polskiego konstytucjonalizmu. Praca zbiorowa pod red. Mariana Kallasa PWN, Warszawa 1990, T. I-II - Olszewski, Henryk (Czasopismo Prawno-Historyczne, 1991)
Recenzja: Konstytucje Polski. Studia monograficzne z dziejów polskiego konstytucjonalizmu. Praca zbiorowa pod red. Mariana Kallasa PWN, Warszawa 1990, T. I-II